faq

Wat is de relatie tussen (dans)kunst en geloof?
We vertrouwen erop dat onze creatieve onderneming een vruchtbare presentatie zal zijn van het visuele of hoorbare idee of beeld dat we willen voortbrengen. Daarom is het creëren van een daad van onze fantasierijke gedachten en inspiraties die voortvloeien uit een innerlijke bron van wat wij geloven dat goed, waar, mooi en waardig is om te bestaan. We maken ook om te verkennen en te ontdekken. We voelen diep in ons wezen dat er iets meer moet zijn en we verlangen ernaar om ons te verbinden met zijn essentie. We creëren als een poort van openbaring: zoeken, vinden, delen, genezen, hopen, wenen, lachen en zelfs onze zegeningen en lasten houden. Dit zijn allemaal inspanningen en daden van geloof en ze zijn heel persoonlijk, relationeel en zelfs spiritueel. Dus kunst en geloof houden een goede verwante relatie. Het is vanaf het begin zo geweest en dat zal zo blijven. Kunst ontmoeten is om het persoonlijke geloof en geloof van de kunstenaar in een bepaalde vorm en context te ontmoeten. Deel met mij je kunstenaarschap en ik zal waarschijnlijk het beste de inklings van je geloof, overtuigingen en spirituele waarden waarnemen.

Wat levert een optreden dan dansen in de kerk op?
Dansers zijn geroepen, om een licht te zijn en om met hun kunstige skills communicatie in staat te stellen om langs de redenatie van het hoofd te gaaan om recht in het hart te spreken. Mensen kunnen nieuwe kanten van een bijbelverhaal ontdekken. Een verdieping van de beleving. Een speciale invalshoek voor een startzondag of thema dienst. 

ontdekking van kanten van het Bijbelverhaal, verdieping van de beleving, een speciale invalshoek voor een startzondag of themadienst, enz)

 

Kunnen we (de kerkenraad) vooraf een goede indruk krijgen van wat er gebeurt?  Kan ik het vooraf en naderhand goed uitleggen als er vragen zijn?

Hier kunnen we van te voren over nadenken. We kunnen een uitleg geven bij de dansen en van te voren kunnen we met de kerkenraad erover spreken. 

Wat kost het ongeveer?
Afhandelijk van jullie wensen maken we een prijs afspraak. Dansen in de kerk heeft kosten aan studiohuur voor de voorbereiding, reiskosten, kostuums, balletschoenen, muziek en tijd. Afhankelijk van de choreografie die jullie kiezen en het aantal dansers  die er mee gaan maken we een prijsopgave. 

Hoe geef ik dans een plaats in mijn kerkdienst?Er zijn meerdere mogelijkheden die dansen in de kerk aanbied voor optredens. U kunt een dans uit ons repertoire kiezen. Als uw kerk met een bepaald thema bezig is kan er ook een nieuwe choreografie gecreerd worden zodat het dansstuk gekoppeld is aan het onderwerp. Uw thema kan een bijbelvers zijn, een lief, gedicht, pslam, schilderij ect. Wij creeeren na aanleiding van wat u ons aanbied. 

En een workshop?
Tevens kan er een dansworkshop aan uw thema gekoppeld worden. Workshops kunnen gegeven worden aan kinderen, volwassenen, 65+, oftewel, eigenlijk iedereen in uw kerk kan meedoen. Het kan een losse workshop zijn maar het kan ook zijn dat de deelnemers de dans tonen in een dienst. 

Hoeveel ruimte hebben jullie nodig voor een optreden?
Dat ligt aan de dans en het aantal dansers. Voor een solo optreden is 4 bij 4 meter een goed begin. Wij passen ons schoeisel aan ivm de vloer. Als er een podium is moet het groot genoeg zijn zodat we niet het gevoel hebben van het randje te kunnen vallen. 

Nemen jullie je eigen muziekinstallatie mee?
Dat kan. We nemen hem eigenlijk altijd voor de zekerheid mee. Maar het geluidssysteem van een kerk maakt vaak beter geluid ivm de acoustic van het gebouw.